Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازیکنان بزرگ جهان فوتبال از پله و مارادونا گرفته تا مسی ویژگی‌های برجسته مشترکی دارند.

به گزارش شریان نیوز،سایت  my personal football coach در گزارشی  پنج ویژگی برجسته بازیکنان بزرگ فوتبال جهان  را تشریح کرده و به علاقمندان به این رشته پرطرفدار توصیه کرده برای تبدیل شدن به فوتبالیستی برجسته این ویژگی ها را در خود تقویت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سوال رایجی که در بین جامعه فوتبال وجود دارد این است که چه چیزی باعث می‌شود یک فوتبالیست، بازیکنی برجسته و عالی شود؟ پله چه داشت؟ مارادونا چه داشت؟ چگونه می‌توانم مانند کریستیانو  رونالدو یا لیونل مسی بشوم؟ هیچ فرمول جادویی وجود ندارد، اما ویژگی‌های مهمی وجود دارند که هر بازیکن برجسته فوتبال باید از آن‌ها برخوردار باشد. در این گزارش به ۵ ویژگی اصلی اشاره شده است که شما آن‌ها را در فوتبالیست‌های برجسته می‌بینید.

۱. تکنیک

از فوتبال اغلب به عنوان یک زبان جهانی یاد می‌شود. "تکنیک" واژگان فوتبال است و پایه‌ای است که همه بازیکنان فوتبال از آن به وجود می‌آیند. تکنیک فوتبال را می‌توان به ۳ قسمت اصلی تقسیم کرد که یک بازیکن برای بهترین شدن باید در هر یک از آن‌ها سرآمد باشد.

کنترل و تسلط بر توپ - توانایی گرفتن، کنترل و کار با توپ با هر ۲ پا، سینه و سر.

دریبل زدن و دویدن با توپ – حرکت دادن توپ در جهات مختلف با سرعت‌های متفاوت ضمن کنترل کامل توپ.

حرکت و اشکال بدن – این که چگونه با و بدون توپ بدن خود را به طور موثر حرکت دهید تا ضمن داشتن تعادل و هماهنگی، حداکثر تاثیر را داشته باشید.

درست مانند یادگیری زبان، آموختن تکنیک نیز یک شبه اتفاق نمی‌افتد و یادگیری آن سال‌ها زمان می‌برد و به ساعت‌ها تکرار و تمرین نیاز دارد.

۲. ذهنیت و طرز فکر

ذهنیت هم مسئله بسیار گسترده‌ای است که عوامل زیادی در آن دخیل است، بنابراین این بخش هم به بخش‌های کوچکتر تقسیم می‌شود. ذهنیت عنصر مهمی برای فوتبالیست‌ها است و هرچه سطح بازیکن فوتبال بالاتر برود، ذهنیت اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

ذهنیت به بخش‌های زیر تقسیم می‌شود؛

شور و اشتیاق و انگیزه، یعنی جاه طلبی و میل به موفقیت، اغلب می‌شود گفت که شما انگیزه و میل به موفقیت دارید یا ندارید. این آتشی درونی است که در زمین فوتبال نمایان می‌شود.

سرسختی ذهنی، یعنی در شرایط سخت، بازیکن چگونه واکنش نشان می‌دهد؟ در فوتبال پستی و بلندی‌های بسیاری وجود دارد و این ویژگی (سرسختی ذهنی)، کسانی را که می‌توانند فشار‌ها را تحمل کنند از دیگران متمایز می‌کند.

مدیریت و رهبری ، این ویژگی با روش‌های مختلف سنجیده می‌شود. در فوتبال ما کسانی مانند جان تری یا تونی آدامز را داریم که پر سر و صدا هستند و با این شیوه تیم را سازماندهی می‌کنند و از طرف دیگر بازیکنانی مانند استیون جرارد یا لیونل مسی را داریم که تیم را با آرامش رهبری می‌کنند. هر کدام از این روش‌ها جواب می‌دهد و داشتن این ویژگی یک دارایی بزرگ است.

آموزش پذیری، شما به عنوان بازیکن باید بتوانید نظرات مربیان و تمرین دهندگان را برای کمک به بهبود بازی خود، بپذیرید. این که بازیکنان چگونه به دستورالعمل‌ها، انتقادات و پیشنهادات واکنش نشان بدهند، نکته بسیار مهمی است. آیا آن‌ها برای یادگیری چیز‌های جدید آماده هستند؟

خود انگیزشی – داستان‌هایی در مورد بازیکنان نخبه می‌شنوید که برای تمرینات اضافی، بیشتر در زمین تمرین می‌مانند یا برای یادگیری و تکمیل تکنیک‌ها و مهارت‌ها ساعت‌ها وقت صرف می‌کنند. این انگیزه شخصی برای یادگیری مداوم و بهبود کار خود، می‌تواند معیار موفقیت بازیکن باشد.

مسئولیت پذیری - فوتبال یک بازی تیمی است، اما هر بازیکنی مسئولیت‌هایی در درون و خارج از زمین بازی دارد. آیا بازیکن این مسئولیت‌ها را بر عهده می‌گیرد و آن‌ها را انجام می‌دهد یا از آن‌ها طفره می‌رود؟

۳. هوش فوتبالی

بارها  شنیده اید که مردم کلماتی مانند "دید عالی"، "آگاهی تاکتیکی"، "مغز فوتبالی" را به زبان می‌آورند. این عبارات هوش فوتبالی را تشکیل می‌دهند و شاید سخت‌ترین موارد برای آموزش باشد، زیرا شما در فوتبال نمی‌توانید نتایج را پیش بینی کنید و برای هر سناریویی که در زمین اتفاق می‌افتد، واکنشی داشته باشید. به طور ساده و خلاصه، هوش فوتبالی یک بازیکن از طریق تصمیم گیری و سرعت اتخاذ تصمیم در زمین سنجیده می‌شود.

آگاهی فضایی - بازیکنان باید به سرعت تصاویری را که در زمین فوتبال ایجاد می‌شوند، تجسم و درک کنند. مواردی مانند این که بازیکنان در کجا ایستاده اند و یا به کجا حرکت می‌کنند و فاصله بین بازیکنان و فاصله‌ها نسبت به توپ چقدر است؟ چقدر سریع می‌توانید این تصاویر را بسازید تا به شما کمک کند در مورد حرکت بعدی خود تصمیم بگیرید؟

ارزیابی میزان خطر (ریسک) - اگر به این فضا بروم یا توپ را به آن فضا پاس بدهم چه اتفاقی می‌افتد؟ آیا می‌توانید تصمیمی درست بگیرید که تأثیر مثبتی برای تیمتان داشته باشد و خطر را به حداقل برساند. همانطور که در زندگی، تجربه‌های قبلی به شما کمک می‌کنند تا تصمیم‌هایی را بگیرید، فوتبال هم همینطور است. به همین دلیل است که شما برای تصمیم گیری‌های درست تمرین می‌کنید، اما فاکتور‌هایی مانند خلاقیت، منطق و استفاده از فرصت‌ها نیز در این میان وجود دارند که در تصمیم گیری‌ها به شما کمک می‌کنند.

۴. بازیکنی در خدمت تیم

این گفته درست است که در یک تیم، "من" وجود ندارد. فوتبال یک ورزش تیمی است که در آن با هم برنده می‌شوید و با هم می‌بازید. موارد بسیاری وجود داشته است که می‌توان گفت یک بازیکن بیش از دیگر بازیکنان دلیل موفقیت یک تیم بوده است مانند زمان حضور دیگو مارادونا در ناپولی در دهه ۱۹۸۰ و همینطور موفقیت‌های اخیر رونالدو و مسی، اما همه آن‌ها برای آن موفقیت‌ها متکی به هم تیمی‌های خود بوده اند و همه آن‌ها به این موضوع اعتراف می‌کنند. تیم، به عنوان یک واحد جمعی و هماهنگ عملکرد بسیار بهتری خواهد داشت، بنابراین برای یک بازیکن بسیار مهم است که بتواند با حداکثر توانایی خود در این محیط کار کند.

اغلب یک فرد می‌تواند در بازی کار خاصی انجام دهد که سطح تیم را بالا ببرد. این کار می‌تواند یک مهارت (تکنیک) عالی، یک گل زیبا یا یک تکل عالی باشد. تلاش شما به طور کلی روی دیگران تاثیرگذار است بنابراین هیچ بهانه‌ای برای تلاش نکردن وجود ندارد.
در فوتبال این جمله قدیمی که "همه با هم به موفقیت بیشتری می‌رسند" بسیار درست است، اما افراد نیز نقش بسیاری در این موفقیت دارند و باید این تعادل را پیدا کرد.

۵. وضعیت جسمانی (فیزیک بدنی)

اکنون در سطح حرفه‌ای فوتبالیست ها، "ورزشکار" تلقی می‌شوند. بدن آن‌ها مانند ورزشکاران سطح بالا ساخته و پرداخته و آماده است و این توانایی ورزشی اغلب می‌تواند یک بازیکن را از دیگر بازیکنان متمایز کند.

قضاوت در مورد این فاکتور در سنین پایین بسیار دشوارتر است، زیرا بدن یک بازیکن فوتبال در مراحل مختلف رشد می‌کند. در سال‌های اولیه، فیزیک بدنی یک بازیکن باید یکی از آخرین عواملی باشد که مورد بررسی قرار بگیرد، اما وقتی قرار بر ارزیابی باشد باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

چابکی، تعادل و هماهنگی عوامل بسیار حیاتی هستند، زیرا حرکات زیادی در یک مسابقه فوتبال اتفاق می‌افتد. شما دریبل می‌زنید، (با و بدون توپ) می‌پرید، می‌چرخید و بدنتان را در موقعیت‌های مختلف قرار می‌دهید.

قدرت و استحکام - این ارتباطی به اندازه و هیکل فرد ندارد بلکه بیشتر مربوط به این است که شما چگونه از بدن خود برای پیروزی در یک نبرد بدنی استفاده می‌کنید.

سرعت - این مورد تنها حرکت سریع در مسیر مستقیم نیست بلکه باید به موقع سریع حرکت کنید، از سرعت خود کم کنید و با یا بدون توپ سریع جای خود را تغییر دهید.

استقامت - وقتی که بدن شما خسته می‌شود، کنترل، تمرکز و تصمیم گیری شما مختل می‌شود که همه این‌ها در شرایط مسابقه بسیار مهم هستند. برای سنجش استقامت یک بازیکن توانایی او برای استارت زدن، توقف و همچنین استقامت در طول بازی، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

سال‌ها طول خواهد کشید تا یک فوتبالیست، به بازیکنی برجسته تبدیل شود بنابراین مهم است که بدانیم که این ۵ ویژگی در مراحل مختلف نوجوانی تا بزرگسالی توسعه پیدا می‌کنند، اما شکی نیست که همه آن‌ها برای تبدیل شدن به یک فوتبالیست برجسته لازم هستند.

فقط به یاد داشته باشید،

سخت کار کنید!

تا می‌توانید منظم تمرین کنید!

همیشه در حال آموختن باشید!

از اشتباه کردن نترسید!

رویا‌های بزرگ داشته باشید!

منبع: شریان

کلیدواژه: داشته باشید تصمیم گیری یک بازیکن ویژگی ها یک بازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۷۴۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوتسال نیاز به بازی با تیم‌های بزرگ دارد/ نگران جام جهانی هستیم

به گزارش خبرنگار مهر، تیم ملی فوتسال ایران پس از کسب سیزدهمین عنوان قهرمانی در رقابت‌های جام ملت‌های فوتسال ۲۰۲۴ آسیا که به میزبانی تایلند برگزار شد به ایران برگشت و باید در فرصت حدوداً ۴ ماهه ای که تا آغاز جام جهانی ازبکستان زمان دارد به آمادگی مطلوب برای موفقیت در این بازی‌ها برسد.

ناصر صالح کارشناس فوتسال و مدرس AFC در گفت و گو با خبرنگار مهر به تحلیل وضعیت تیم ملی و ارائه پیشنهادهایی برای رسیدن به آمادگی بهتر برای جام جهانی پرداخت.

این کارشناس فوتسال در خصوص شرایط تیم ملی در رقابت‌های جام ملت‌های آسیا گفت: پیش از هر چیز قهرمانی تیم ملی ایران را تبریک می گویم و برای این تیم آرزوی موفقیت دارم. اما باید به این مساله توجه کنیم که هر تیمی در هر تورنمنتی نقاط قوت و نقاط ضعفی دارد. به نظرم تیم ملی ایران با تمام شایستگی‌هایی که برای قهرمانی داشت با فراز و نشیب‌هایی هم مواجه بود و اگر بخواهد برای جام جهانی به آمادگی کامل برسد باید نقاط ضعف را برطرف کند.

ناصر صالح در خصوص جوان گرایی در تیم ملی گفت: ما بازیکنان جوانی داریم و وحید شمسایی کاری را انجام داد که باید پیش از او و ۱۰ سال پیش به صورت گام به گام انجام می‌شد که برای جام جهانی تیم باتجربه‌ای می‌داشتیم. اما شمسایی در نهایت، این جوان گرایی را در دستور کار قرار داد و تیم را برای جام ملت‌ها آماده کرد. بالطبع در برخی بازی‌ها خوب بود اما تیم در بعضی بازی‌ها با استرس بازی کرد و باعث شد نگرانی‌هایی برای جامعه فوتسال به وجود بیاید.

لزوم برگزاری دیدارهای تدارکاتی با تیم‌های طراز اول جهان

این کارشناس فوتسال برگزاری دیدارهای تدارکاتی با تیم‌های مطرح جهان را مهم‌ترین عامل برای آماده سازی تیم ملی پیش از جام جهانی عنوان کرد و گفت: پیش از جام ملت‌ها و در تورنمنت ویتنام برابر تیم مراکش که تیم قدرتمندی بود بازی را واگذار کردیم. در ۲ دیداری که برابر روسیه به میدان رفتیم در بازی دوم شکست خوردیم. پس اگر می‌خواهیم تیم خوبی را روانه جام جهانی کنیم نیاز است که فدراسیون فوتبال ایران بازی‌های تدارکاتی با تیم‌های بزرگ دنیا مثل اسپانیا، آرژانتین، برزیل، روسیه یا پرتغال انجام دهد تا نقاط ضعف و قوت مشخص شود و مربیان بتوانند این نقاط ضعف را ترمیم کنند.

وی ادامه داد: مربیان تیم ملی تمام تلاش خود را کردند و در تورنمنت‌هایی مثل کافا و ویتنام شرکت کردند. اما ضعف تیم در بازی با چنین تیم‌هایی مشخص نمی‌شود. اما اگر می‌خواهیم موفق باشیم شخص آقای مهدی تاج و احسان اصولی همت کنند و بازی‌های تدارکاتی با تیم‌های بزرگ دنیا را در دستور کار قرار دهند تا نگرانی‌هایی که در خصوص تیم ملی وجود دارد برطرف شود. تا روزی که با تیم‌های تراز اول بازی نکنیم نقاط ضعف مشخص نمی‌شود.

ناصر صالح در ادامه گفت: در تیم ملی بازیکنان جوان، با تکنیک و مهارت بالایی داریم اما این بازیکن‌ها در چنین بازی‌های تدارکاتی به آمادگی می‌رسند. مربیان ما نشان دادند کار خود را بلد هستند و می‌توانند تیم را به آمادگی برسانند. یکی از محدودیت‌هایی که تیم ملی با آن مواجه است مساله بودجه و هزینه‌ها است. برزیل برای جام برزیل ما را دعوت کرد اما ما حتی هزینه رفت و آمد را هم نداشتیم. اما فدراسیون با درایت و برنامه‌ریزی باید بتواند این محدودیت‌ها را برطرف کند. همه کشورها برای مسابقات خود برنامه‌ریزی بلند مدت انجام می‌دهند و ما متأسفانه در برنامه‌ریزی‌های بلندمدت با ضعف رو به رو هستیم.

بازیکنان ملی پوش باید در تمام تیم‌های لیگ برتر حاضر باشند

این مدرس AFC در خصوص شرایط لیگ برتر برای پرورش بازیکنان جوان گفت: در لیگ برتر ایران شرایط به گونه‌ای است که فقط چند باشگاه محدود از حضور بازیکنان لژیونر استفاده می‌کنند. تیمی مثل گیتی پسند تعداد زیادی بازیکن ملی پوش دارد. این مساله به تیم ملی لطمه می‌زند. چرا که تیمی مثل گیتی پسند با تمام بازیکنان باتجربه و ملی پوش خود با تیم‌هایی بازی می‌کند که بازیکنان جوان دارد و باعث می‌شود فشاری به این تیم وارد نشود و همین بازیکن‌هایی که در طور فصل تحت فشار بازی‌های سخت قرار نگرفته‌اند به تیم ملی می‌آیند.

وی ادامه داد: یکی از ضعف‌های بزرگ بازیکن‌های تیم ملی در جام ملت‌های آسیا دفاع یک در برابر یک بود و باعث می‌شد خطاهای زیادی مرتکب شویم. اما وظیفه سرمربی تیم ملی برطرف کردن یا ارائه تمرینات فردی به بازیکنان نیست و این نقایص باید در باشگاه‌ها برطرف شود. کاملاً مشخص است که باشگاه‌های ما نکات ریز دفاعی را با بازیکنان خود تمرین نکرده‌اند که وقتی این افراد به تیم ملی می‌آیند در هر بازی خطاهای زیادی مرتکب می‌شویم.

مربیان ملی و باشگاهی باید با هم هماهنگ باشند

وی بر لزوم هماهنگی و مشورت سرمربی و کادر فنی تیم ملی با کارشناسان و مربیان فوتسال تاکید کرد و گفت: زمانی که کادر فنی تیم ملی بازیکنان را به اردو فرا می‌خواند باید نکات و دیدگاه‌های تاکتیکی را پیاده کند. اما خطاهای زیاد به این معنا است که بازیکن ضعف فردی دارد و برخی از بازیکنان جوانی که به تیم اضافه شده بودند خطاهای زیادی مرتکب می‌شدند و وضعیت تمام باشگاه‌های ما به همین صورت است. وحید شمسایی باید با سرمربیان تیم‌های ملی جلساتی را برگزار کند و نکات فنی را با هم به اشتراک بگذارند که این مسائل در باشگاه‌ها برطرف شود. ما بازیکنان شایسته ای داریم و باید در باشگاه‌ها به اوج آمادگی فردی برسند.

ناصر صالح در پایان گفت: تیم ملی ایران به لحاظ تاکتیکی هم باید بازی کردن برابر تیم‌هایی که پشت نیم قوس تجمع می‌کنند و کار دفاعی انجام می‌دهند و به دنبال استفاده از ضدحملات هستند، بیشتر تمرین کند. تیم ملی ما باید بازی در فضاهای کوچک و بازی در زمین حریف را بهتر انجام دهد. درست است که در این بازی‌ها قهرمان شدیم اما بازی برابر ازبکستان نگرانی‌هایی را به وجود آورد. برای برطرف کردن چنین مسائلی لازم است آقای وحید شمسایی با پیشکسوتان و کارشناسان نشست‌هایی را برگزار کند و نقاط ضعفمان را تیم با هم فکری همه برطرف شود. در جام جهانی تیم‌های بزرگ دنیا حضور دارند و همه با آمادگی کامل پا به این بازی‌ها می‌گذارند. اگر بخواهیم برای این بازی‌ها آماده شویم باید حداقل ۴ برابر جام ملت‌ها آماده سازی خود را افزایش دهیم تا بازیکنان به هماهنگی کامل برسند و آمادگی کافی را به دست بیاورند.

کد خبر 6094521

دیگر خبرها

  • سرمربی پورتو: اینتر با طارمی قدرتمند‌تر می‌شود
  • نکو ستاره‌ استقلال را سرحال می‌خواهد (عکس)
  • هشدار به سیتی: دی‌بروینه پیشنهاد عربستان را رد نکرده
  • دلایلی که مربیان به سمت جوانگرایی نمی‌روند/ همه نتیجه‌گرا شده‌اند
  • فوتسال نیاز به بازی با تیم‌های بزرگ دارد/ نگران جام جهانی هستیم
  • (عکس) تشکر رونالدو از ستاره رئال برای انتخابش
  • تشکر رونالدو از ستاره رئال برای انتخابش (عکس)
  • شکایت ستاره بارسا به بازیکنان: انتظارش را نداشتم!
  • سه لژیونر جدید والیبال ایران، مقصد: کره جنوبی!
  • 26 بازیکن به اردوی تیم ملی فوتبال زنان دعوت شدند